Go to Top

FAQ over de trouwfilm

In welke regio’s filmen jullie?

Ons bedrijf is gevestigd in Den Haag, en wij filmen door heel Nederland en in het buitenland. Reizen en nieuwe trouwlocaties ontdekken doen we met groot plezier. Binnen Nederland rekenen we niets extra voor reiskosten. Als je bruiloft in het buitenland plaatsvindt, twijfel dan niet om te bespreken wat de mogelijkheden zijn!

Geluid is net zo belangrijk als het beeld. Welke uitrusting gebruiken jullie?

Al onze apparatuur hebben we in eigen bezit. Hierdoor zijn we altijd voorbereid op alle filmomstandigheden die op een locatie kan aantreffen. We filmen FullHD-DSLR-camera’s van Canon met een verscheidenheid aan lenzen, waarmee we prachtige, cinematische beelden kunnen bereiken. Externe directionele microfoons gebruiken we voor de geluidsopname en zorgen voor uitstekende opnamekwaliteit. Daarbij gebruiken we tripods en steadicams om het risico op schokkende beelden te elimineren en gladde camerabewegingen te produceren.

Gebruiken jullie HD-camera’s?

Ja, dat doen we. HD-videokwaliteit is de standaard vandaag de dag en het is niet eenvoudig om een simpele consumentencamera te vinden die niet ‘HD’ is. Onze camera’s zijn niet alleen HD kunnen daarbij ook nog prachtige resultaten geven in scherpte-diepte (depth-of-field, bokeh), zoals je dit ook in bioscoopfilms ziet.

In welke stijl filmen jullie?

Wij geloven dat de belangrijkste momenten van waar geluk, tederheid of extase plaatsvinden wanneer iemand niet bewust is van de aanwezigheid van de camera, en zich dus niet geïntimideerd voelt. We proberen altijd om onze opnames zo onopvallend mogelijk te maken en zijn zo veel mogelijk ‘achter de schermen’ om gebeurtenissen natuurlijk te laten verlopen gedurende de dag. Toevallig is dat dit de stijl is die meeste van onze klanten willen. Maar, de kracht en schoonheid van geposeerde of geënsceneerde ‘shots’, die wij kunnen produceren, moeten niet onderschat worden, zou dit jullie voorkeur hebben.

Welke kleding dragen jullie op onze trouwdag?

Wij denken heel redelijke mensen te zijn, en jullie kunnen er gerust op zijn dat we niet verschijnen in trainingspakken. We proberen te passen bij jullie dag, daarom dragen we nette, onopvallende kleding. Omdat het gebruik van steady cams soms zwaar is, is het belangrijk dat onze kleding toelaat om de hele dag in beweging te zijn.

Wat al een van de videografen ziek is?

Mocht het gebeuren dat een van onze teamleden onverwacht ziek is, dan zullen wij een andere, capabele collega inschakelen vanuit ons netwerk van professionals.

Hoe lang duurt het editen van de film?

Normaal gesproken leveren we het eindproduct binnen 6 weken na het huwelijk, maar we proberen altijd sneller te leveren. Mochten er speciale omstandigheden zijn en de film moet sneller eerder klaar zijn, twijfel dan niet om contact op te nemen om een speciale afspraak te maken.

Hoe ontvang ik mijn trouwfilm?

De trouwfilm wordt geleverd per post, op een USB-stick. Het is ook mogelijk om, op verzoek, de film te ontvangen op DVD. Er is geen beperking op het aantal DVD’s, dus jullie kunnen om zoveel kopieën vragen als gewenst. Daarbij zal een ‘highlights video’ beschikbaar zijn via een download link.